Módosult a 38/2010. (IV.15.) FVM rendelet

2013.01.10 pályázati hír

Módosult a védett és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére nyújtandó támogatások feltételeit meghatározó 38/2010. (IV.15.) FVM rendelet.

A 2012.12.23-tól hatályba lépő módosítások szerint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott, a védett és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére nyújtandó támogatás keretében benyújtandó kifizetési kérelmeket elektronikus úton kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

A 2012-es támogatási évre vonatkozó kifizetési kérelmeket kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani.

Az intézkedés célja, hogy már a kifizetési kérelem benyújtása során kiküszöbölhetők legyenek azon adminisztratív hibák (elírások, számcserék, stb), melyek a kifizetési kérelmekben az utolsó benyújtási időszakban jelentősen megszaporodtak. 
Az MVH honlapjáról (ügyfélkapus regisztrációt követően) elérhető beadói felületen lehet a kérelmezni kívánt egyedeket/törzsállományokat berögzíteni. 
A benyújtást az ügyfél vagy meghatalmazottja végezheti el, ez utóbbi esetben a szükséges nyomtatványok kitöltése és azok beadása meg kell, hogy előzze a kérelem benyújtását. 

A kérelem benyújtásának módjáról és a további tudnivalókról az MVH részletes tájékoztatást nyújt a benyújtási időszakot megelőzően.