Mangalica ételek és fogåsok orszågszerte a hétvégén

2018.09.19 rendezvény

A Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének (MOE) támogatásával idén ősszel számos rendezvényen jelentkeznek a tenyésztőink mangalica termékekkel, fogásokkal és újdonságokkal. Ezen a hétvégén máris két fórumon találkozhatnak a MOE által is elismert, eredetigazolt mangalicát feldolgozókkal és ínyencségeikkel.

Szeptember 21-23. között megrendezésre kerül a VII. Székesfehérvári Mangalica Fesztivál a Palotai kapu téren, ahol élő mangalicák, mangalica tenyésztők, frissen sült tepertő, mangalica termékek, street food, kézművesek, egész napos zenei program, sörök-borok-pálinkák várják a látogatókat. Megtalálhatják Ságvári Endre, a Kocsis tanya, a Kövér tanya, Magyaródi Tibor (Istvándi és Társai Kft.), és Körmendi Miklós húskészítményeit. A belépés ingyenes! http://mangalicafesztival.hu/ 

Szintén szeptember 21-23. között látogatható a Zamat Fesztivál nevű rendezvény, mely az ősz legnagyobb debreceni gasztronómiai fesztiválja! A város és a környék legjobb éttermei mangalica fogásokkal is készülnek: sült mangalica császárral töltött lángos, mangalica tarja buciban ajvárral vagy lilahagyma chutnyval, mangalica nyárs gombával és zöldségekkel, gulyás leves mangalica húsból.
Megtalálhatják Hajdu Dávid őstermelőt is, aki az Anyukám Mondta étterem beszállítója. A helyszínen fogyasztható „sétáló mangalica tálon” és az autentikus mangalica zsírral kent hagymás kenyéren kívül árusítani fog húskészítményeket is; a teljesség igénye nélkül a világ legerősebb chilijével (trinidad moruga) ízesített juhbeles kolbászt, házi tepertőkrémet és májkrémet, szalámiféléket, de a kolozsvári és abált szalonnát is hazavihetik.  További részletek: http://www.zamatfesztival.hu/ 

Látogasson el rendezvényeinkre!