Düsseldorfi Magyar Napok 2018

2018.09.24 külföld, magyar, rendezvény

Németországban Magyar Napokon vesznek részt a mangalica sertésből készült termékek gyártói 2018. szeptember 27-30. között a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének támogatásával Düsseldorfban.

Magyarországot a Kövér Tanya, Ságvári Endre, Magyaródi Tibor, Lackó Róbert és Fekete Zsóka tenyésztők képviselik, akik eredetigazolt saját állományból készítik azokat a mangalica húskészítményeket, melyeket a vásáron fognak kínálni.

A Düsseldorfi Magyar Napok 2018. szeptember 27-30. között immáron harmadik alkalommal kerülnek megrendezésre Észak-Rajna-Vesztfália tartomány fővárosában. A rendezvényre tradicionálisan Düsseldorf belvárosának szívében kerül sor, idén a Johannes-Rau-Platzon. A rendezvény rendkívül sokoldalú, melynek célja nem csak hazánk gasztronómiai kínálatának és kiemelt turisztikai területeinek bemutatása, hanem koncerteken, táncos rendezvényeken és más programokon keresztül a magyar kultúrát is középpontba helyezi.

A Düsseldorfi Magyar Napok nem csak a düsseldorfi németek számára kínálnak izgalmas programot. A rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a tartományban élő kb. húszezer magyarnak arra, hogy egymással találkozzanak és megéljék közös magyarságukat, ápolják hagyományaikat.