A XXIII. Farmer Expón is meghatározó szerepet kap a mangalica és termékei

2014.07.29 egyesületi hír

2014-ben a megalakulása 20. évfordulóját ünneplő Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete tisztelettel meghív minden érdeklődőt a 23. Farmer Expó Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításra 2014. augusztus 17. és 20. között a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjába.

Az egyesület számára 2008 óta minden évben a legnagyobb nyilvános szereplés ez a rendezvény. Több mint 100 db őshonos mangalica tenyészállatot és tenyészállat jelöltet állítunk ki. Az évi tenyészkan utánpótlás közel felét mutatjuk be a látogatóknak és augusztus 17-én (vasárnap) a szakmai bíráló bizottságnak.

XXIII. Farmer Expó

A jövőbe tekintő tenyészállat bemutató mellett augusztus 19-én délután szakmai tanácskozáson számolunk be: az elért tenyésztési és piaci eredményekről, a MOE előtt álló további kitörési pontokról, a nemzetközi kapcsolatok kiszélesítéséről, a mangalica termékek táplálkozás-élettani előnyeiről, hazai és külföldi szakemberek számára. Vendégeket várunk az USA-ból, Távol-keleti országokból, az Unió számos országából és a Kárpát-medencei régió valamennyi államából.

A szakemberek körében is különlegességnek számító, tetszetős küllemű mangalica sertések látványa mellett a szellemi javakat gyarapító szakmai ismeretek után a résztvevők meggyőződhetnek a mangalica termékek ízvilágáról, élvezeti és gasztronómiai értékéről. Ez utóbbi program teljesülését 6 ter-mékgyártó tenyésztőnk szolgáltatja, akár minden résztvevő számára.

XXIII. Farmer Expó

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a kiállítás egész időtartama alatt.

a MOE vezetősége