A Berlini Magyar Szüreten jártunk

2018.11.22 rendezvény, külföld

Mangalica kóstolót tartottak az Egyesület tagjai a Berlini Nagykövetség rendezvényén.

A Berlini Magyar Nagykövetség 2018. november 19-20. között immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Magyar Szüret elnevezésű gasztronómiai és borászati szakmai eseményét, amely a legnagyobb a külképviseleteken megrendezett, hasonló jellegű események között. A rendezvény célja, hogy az exportképes magyar vállalkozások piacra jutását növeljék és a kiváló minőségű magyar élelmiszereket Németországban megismertetessék. 

A Berlini Nagykövetség képviselői érdemesnek tartották a rendezvényen a mangalica húskészítmények bemutatását is, így meghívást kapott az Egyesületünk. A Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének (MOE) tagjai közül a Bio Goods Kft. képviselte a magyar őshonos sertést.

A Bio Goods Kft. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tevékenykedik, hiteles mangalicatenyésztő - és termékgyártó cég, melynek színeiben Horváth Gábor, Kassai Ágnes, Kassai Gábor és Hajdu Dávid tartottak két napon át kóstolót és bemutatót a saját termékeikből a Nagykövetség vendégei - és üzleti partnerei részére.

A mangalica termékeket nagy érdeklődés övezte, továbbá számos üzleti lehetőség is köttetett, mely a jövőben segíti a szektor fennmaradását. 

A rendezvény vendégei közt potenciális élelmiszer forgalmazók, disztribútorok, a HORECA szektor képviselői,  média képviselői (köztük szakújságírók is) és politikai, társadalmi véleményformálók is voltak, így komoly imázsépítő szerepe is volt a magyar mangalica megjelenésének a Berlini Magyar Szüreten.